XXII ISLSSL World Congress Torino 2018

Turin, 4-7 September 2018

It is our pleasure to welcome you to the XXII ISLSSL (International Society for Labour and Social Security Law) World Congress on “Transformations of Work: challenges for the National Systems of Labour Law and Social Security”.

Draft Agenda: XXII ISLSSL World Congress Torino 2018
Transformations of Work: challenges for the National Systems of Labour Law and Social Security

Interpretation will be provided only in Piemonte Pavilion (13), Conference Hall, 1st floor

09:00 am
Registration of participants
4 Hours
11:00 am
"Doctoral Student Consortium"
Prof. Janice Bellace, Treasurer and President-Elect ISLSSL
1,5 Hours
14:00 pm
Young Scholars' Section Meeting
3 Hours
14:00 pm
Executive Committee Meeting
3 Hours
17:00 pm
Opening Ceremony

Piemonte Pavilion (13), Conference Hall, 1st floor

Welcome Messages from:

Ministry of Labour and Social Policies (TBC)

Tiziano Treu, President ISLSSL

Maurizio Ricci, President AIDLASS

Giuseppe Casale, Secretary-General ISLSSL

Keynotes:

"The future of work initiative" - Speaker: Guy Ryder, Director-General International Labour Organization

"Transformations of work: new perspectives" - Speaker: Prof. Thomas Anton Kochan, MIT Sloan School of Management

"Trasformations of work: challanges for the National Systems of Labour Law and Social Security" - Speaker: Prof. Tiziano Treu, President ISLSSL

1,5 Hours
18:30 pm
Welcome cocktail
1,5 Hours
09:00 am
Plenary Session - Presentation of the Global Report on New Forms of Social Security
Prof. Franz Marhold and Prof. Mukul Asher

Discussion

1,5 Hours
10:30 am
Coffee Break
1 Hour
11:00 am
Plenary Session - Presentation of the Global Report on Informal Workers
Prof. Jonathan P. Sale and Prof. Humberto Villasmil

Discussion

1,5 Hours
12:30 pm
Lunch
1,5 Hours
14:00 pm
AIDLASS session

Piemonte Pavilion (13), Conference Hall, 1st floor

1,5 Hours
14:00 pm
Parallel Sessions
3,5 Hours
15:30 pm
Coffee Break
0,5 Hours
16:00 pm
Parallel sessions (continuation)
1,5 Hours
18:00 pm
IALLJ (International Association of Labour Law Journals) private business meeting

Pavilion Asia 15, classroom 151

1,5 Hours
09:00 am
Plenary Session - Presentation of the Global Report on Global Trade and Labour
Prof. Janice Bellace and Prof. Adalberto Perulli

Discussion

1,5 Hour
10:30 am
Coffee Break
0,5 Hour
11:00 am
Plenary Session - Presentation of the Global Report on Transnational Collective Agreements
Prof. Fausta Guarriello and Prof. Ericson Crivelli

Discussion

1,5 Hours
12:30 pm
Lunch
1,5 hours
14:00 pm
AIDLASS session

Pavilion Piemonte (13), Conference Hall, 1st floor

1,5 Hours
14:00 pm
Parallel Sessions
3,5 Hours
15:30 pm
Coffee Break
1,5 Hours
16:00 pm
Parallel sessions (continuation)
1,5 Hours
20:00 pm
Dinner
09:00 am
Plenary Session - Presentation of the Global Report on Migrant Workers
Prof. Kubra Dogan Yenisey and Prof. Pravin Sinha

Discussion

1,5 Hour
10:30 am
Coffee Break
0,5 Hour
11:00 am
Plenary Session - Presentation of the Global Report on The Role of the State and Industrial Relations
Prof. Jesus Curz Villalon and Prof. Maria Katia Garcia Landaburu

Discussion

1,5 Hours
12:30 pm
Lunch
1,5 Hours
14:00 pm
Plenary Session - Presentation of the Global Report on Organization, Productivity and Well-Being at Work
Prof. Sylvaine Laulom and Prof. Takashi Araki

Discussion

1,5 Hours
15:30 pm
Coffee Break
0,5 Hours
16:00 pm
General Assembly of the ISLSSL
1 Hour
17:00 pm
Closing session
0,5 Hour
Accommodation
The City of Turin and Italy welcome you
For Registering Please follow the instructions
Institutional Partners
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Send us a message
If you have any questions regarding the scientific programme, do not hesitate to contact us.






XXII ISLSSL World Congress Torino 2018
c/o International Training Centre of the ILO: Viale Maestri del Lavoro, 10 – 10127 Turin, Italy